Sunday, November 23, 2014


RADIONICA ZA ŽENE
Beograd 19.novembar 2014.
Dve najveće belgijske sindikalne konfederacije, ACV-CSC (Sindikalna hrišćanska konfederacija) i CGLSB (Generalna konfederacija liberalnih sindikata Belgije), u saradnji sa Ministarstvom rada Belgije, organizovali su dvodnevnu radionicu, od 4. do 5. novembra 2014. godine, u Briselu.
Radionica je bila namenjena članicama sindikata iz CEE regiona i predstavljala je takozvanu pilot radionicu u okviru dvogodišnjeg projekta koji ima za cilj podsticanje interesovanja mladih žena za rodna pitanja i mogućnosti koje im sindikalno organizovanje pruža u sticanju i zaštiti svojih socijalnih i ekonomskih prava. 
Pored predstavnica Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“, Jasminke Marić, predsednice Sekcije žena UGS NEZAVISNOST i Vesne Bajić, ovom skupu prisustvovale su predstavnice sindikata iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Letonije i Kipra. 
Program radionice uključivao je pružanje osnovnih informacija o istorijatu, načinu funkcionisanja, kao i tretmanu rodnih pitanja u okviru institucija Evropske unije. Učesnice seminara imale su priliku da čuju primere rodnih politika iz perspektive poslodavaca, zatim, sadašnje i planirane aktivnosti Evropskog ženskog lobija, kao i postojeće evropske projektne linije i mogućnosti za podnošenje predloga projekata. Radionica je završena podsećanjem na rodne politike unutar sindikata, posebno u okviru PERK-a i MKS-a.
Kako je, prema rečima organizatora, ovaj skup prvi u nizu predviđenih radionica u okviru dvogodišnjeg projekta, očekuju se dalje aktivnosti u njegovoj realizaciji u ko
TAG
Different Themes
GSP Beograd (Nezavisnost)

GSP poštuje tradiciju i neguje istorijsko nasleđe, a 14. oktobar se slavi kao Dan preduzeća.

0 comments